Bachelor i ledelse av tekniske og bærekraftige bygningsinstallasjoner

Om studiet

Bachelor i ledelse av tekniske og bærekraftige bygningsinstallasjoner er et heltids- eller samlingsbasert og nettstøttet deltidsstudium på 180 studiepoeng. Både generell studiekompetanse, gjennomført fagskole og yrkeserfaring kan være kvalifiserende for opptak.

Med en bachelorgrad i ledelse av tekniske og bærekraftige bygningsinstallasjoner vil du lære å beherske bred faglig ledelse av arbeidet med tekniske bygginstallasjoner. Målet er å utdanne ledere innen installasjon og drift av integrerte tekniske installasjoner (ITB), med fokus på bærekraft i både nye og eldre bygg. Bachelor i ledelse av tekniske og bærekraftige bygningsinstallasjoner har hovedfokus på bærekraftig energiledelse og ledelse av bærekraftige ITB-prosesser, samt en ITB-koordinators rolle i tverrfaglige byggeprosjekter.

Studiet er en mer erfaringsbasert utdanning, som kombinerer teori med en praktisk tilnærming. Her utdannes ITB-ledere med bred og praksisnær kunnskap, gode ferdigheter og høy kompetanse. Studiet passer spesielt godt for personer som har arbeidserfaring innenfor bygg, klima, energi, miljø og elektro.

Bachelor i ledelse av tekniske og bærekraftige bygningsinstallasjoner

Heltid 1,5 år (innfasing fra fagskole)

Heltid 3 år

Studiested Gjøvik

Nettstøttet deltid med samlinger 5 år

Nettstøttet deltid med samlinger 2,5 år (innfasing fra fagskole)

Studiested Gjøvik

Studieplan
Slik søker du
Kompetanse og jobbmuligheter

Utdanningens pensum og innhold er utarbeidet basert på samfunnets behov for bærekraftig og kostnadseffektive byggeprosesser, som gir bedre kvalitet på bygene og bærekraftig drift i et livsløpsperspektiv.

Utdanningen gir kompetanse innen energirådgivning og ITB-koordinering kombinert med økonomi og ledelse. Dette gjør studenten til en attraktiv arbeidstaker innenfor bygging og drift av byggtekniske anlegg.

Oppbygging og arbeidsformer  

Heltidsstudenter møter på skolen tre dager per uke.

Samlingsbasert og nettbasert deltidsstudium har tredagerssamlinger, tre ganger per semester. Det gis nettbasert undervisning og veiledning mellom samlingene.

Studiearbeidet vil foregå både selvstendig og i grupper. Se studieplan for emner og oppbygging.

 

Arbeidsformer

Skolen legger til rette for varierte læringsformer. Dette vil si at man blant annet benytter:

  •  Gruppearbeid med logg og refleksjon
  •  Problembasert læring og prosjektarbeid med fokus på forskning, utvikling, bærekraft og tverrfaglighet
  •  Forelesning
  •  Undervisning/veiledning kombinert med praktiske utprøvinger på egen eller annen agnet arbeidsplass med fokus på erfaring, forskning, utvikling og tverrfaglighet

 

  • Arbeidskrav individuelt og i grupper
  • Veiledning både enkeltvis og i grupper
  • Presentasjoner
  • Fremover- og tilbakemelding etter gjennomførte arbeidskrav og emneeksamener

Arbeidskrav kan være skriftlige arbeider, dokumentasjon av praktiske utprøvinger, prosjektarbeid, muntlige framføringer, lab-kurs og lignende.

 

Praktisk utprøving og bacheloroppgave

Studiet inneholder et emne med praktisk utprøving i arbeidslivet kombinert med en avsluttende bacheloroppgave. Den praktiske utprøvingen kan gjennomføres på egen eller annen egnet arbeidsplass, med veileder fra høyskolen.

Bacheloroppgaven skal knyttes opp imot gjennomført praktisk utprøving og resultere i en rapport med fokus på et tverrfaglig forsknings-, endrings- eller utviklingsarbeid.

Bacheloroppgaven skal gjennomføres etter godkjente metoder innenfor vitenskapelige forsknings- og utviklingsarbeider.

Opptakskrav og halvering av studietid  

Opptakskravet er generell studiekompetanse fra videregående skole, fullført fagskoleutdanning eller realkompetanse. For søkere med generell studiekompetanse vil være en fordel om man i tillegg har noe praksis da yrkesfaglig forankring er viktig i studiet.

Alternativet til fullført videregående opplæring er opptak på grunnlag av realkompetanse, som normalt vil si at du er over 25 år og har minst fem års relevant praksis.

Søkere med fullført toårig teknisk fagskole innen relevant fagområde vil få godkjenning for de 90 første studiepoengene i bachelorgraden. Du kan søke bachelor i tekniske og bærekraftige bygningsinstallasjoner innfasingsløp fra fagskole, 2,5 år nettstøttet deltid med samlingssted Gjøvik.

Forskning  

Bachelor i ledelse av tekniske og bærekraftige bygningsinstallasjoner er forsknings- og erfaringsbasert. Studentene møter lærerkrefter med relevant yrkeserfaring som formidler forsknings- og erfaringsbasert kunnskap.

Skolen har et fagmiljø som i tillegg til å være høyt faglig kvalifisert, også driver aktivt forsknings- og utviklingsarbeid.

Studentene øves i å innhente og tolke informasjon, være kritiske, ta hensyn til etiske, miljømessige og økonomiske konsekvenser, skrive praksisbaserte rapporter som bidrar til faglig utvikling i bransjen og gi faglige presentasjoner.

Studentene får innføring i vitenskapelige forskningsmetoder og utvikler kompetansen gjennom prosjektarbeider og praksis. Arbeidet dokumenteres i tråd med regler for god forskningspraksis og forskningsetikk.